Escrit el 25 gen, 2009

L’ànima del 22@

Fa uns dies que hem estrenat Ca l’Aranyó, el nou campus de la comunicació de la Universitat Pompeu Fabra al districte del 22 @ de Barcelona. El lloc és estimulant i poc a poc ens hi anem trobant més a gust. La idea d’ajuntar els estudiants, professorat i gent de la recerca de tots els àmbits de la comunicació (periodisme, relacions públiques, comunicació audiovisual, traducció, tecnologia…) és boníssima en un moment en el que necesitem com mai el resultats de la hibridació de totes aquestes especialitats. Però posar gent diferent al mateix espai no implica necessàriament que interaccionin. Cal crear les condicions  per a que això passi. I això és cert tant per Ca l’Aranyó com per a tot el 22 @.

Vaig assistir dijous al Creativity Point de divuCiencia, un esforç notable però petit si es compara amb la magnitud del que es necessita. La vintena de persones allà aplegades van interaccionar força, cadascú va explicar el que feia i després varem prendre una copa plegats mentre gaudiem de diverses actuacions. El nou districte poblat per empreses (sector TIC, media, continguts o industrials de tota la vida) universitats, institucions, comerços i veïns necessita un pol cultural prou ambiciós com per catalitzar la interacció que ens ha de portar a la innovació, la raó de ser del 22@. De moment però no sento la seva ànima per enlloc. I no parlo pas d’espiritisme.

3 Comentaris

 • Ramon Sanguesa escrigué:

  Jo no vaig tenir tanta resistència com tu. No vaig poder aguantar més enllà de tres intervencions. Després del tòpic de citar com a gran novetat l’ideograma xinès de crisi ja vaig veure que anavem a repetir clixes. Vaig donar el benefici del dubte a dos otres intervencions més i despres vaig recordar-me de la meva autopromesa de no tornar a actes “caspalonics”.

  Jo tampoc vaig veure massa ànima en tota la iniciativa. Molt discurs repetit de fa anys i molta institució On eren els ciutadans? Missing. En vaig quedar preocupat, la veritat. El 22@ necessita una injecció de vida urgentment. Crec que és molt important per a que BCN tingui futur.

 • Ramon Sanguesa escrigué:

  El punt àlgid de la creativitat a l’event en qüestió. O, dit d’altra manera, el que em va convèncer de que era millor anar a prendre cervesa
  http://bit.ly/17kei

 • Ramon Sanguesa escrigué:

  potser si que es tracta d’esperitisme i el que necessita BCN es un potent equip de “ghostbusters” ;-)