Escrit el 10 ago, 2009

Projectes (agost 2009)

Aprofito el bloc per explicar alguns dels projectes en els quals treballo i/o col·laboro:

a) En la meva tasca professional dins de l’equip que manté gencat,  estic recopilant la informació més rellevant referent a la grip A -que serà crítica aquest hivern- per publicar-la en un especial dirigit a la ciutadania, també estem refent la secció Catalunya i alimentant el recent estrenat bloc de gencat; a més d’esperar la resolució dels European eGovernment Awards 2009 als quals optem en dos categories.

scratch

b) Un grup de mares i pares interessats en que els nostres fills i filles de 7 anys siguin persones prou preparades per al segle XXI, hem organitzat un programa d’activitats molt estudiat amb l’objectiu d’estimular-los tan en el plaer del coneixement  com en l’autoconsciència de la intel·ligència emocional. Entre aquestes activitats hi ha, per exemple, un taller de programació d’ordinadors al Citilab de Cornellà, un safari urbà per Barcelona conduït per l’arqueòleg Jordi Serrallonga i  classes de cuina al Museu de la Confitura de l’Empordà, a més de tallers de coeducació i resolució de conflictes.  Seran 15 dies al setembre abans no comencin l’escola i, de moment, es tracta activitats autogestionades que hem pensat la Gemma Altell, psicòloga, i jo mateixa. No descartem donar-li continuïtat si l’experiència surt bé.

c) M’he proposat acabar la tesi doctoral que vaig deixar aparcada fa més de 10!!!! anys. Aleshores vaig presentar una tesina on analitzava la feina dels periodistes científics tractant la biotecnologia. Em vaig centrar però, en els desapareguts Suplements de Ciència del diari La Vanguardia. El que faig ara -també des de la UPF-  és ampliar-ho a altres mitjans, incloent-hi Internet, i mirant que hi ha de nou.  Em fixaré sobretot en com s’ha tractat la ILP sobre els transgènics i el referèndum sobre investigació de transgènics que es va fer a Suïssa al 1998.

d) Com dic en aquesta entrada, crec que cal fer investigació en prototipus de mitjans que assagin nous models de negoci i que se sustentin en noves formes de periodisme. Això és el que m’agradaria provar amb events que per si sols fossin capaços de crear mitjans digitals ad hoc, congregant temporalment periodistes, recursos publicitaris i tecnològics i, per suposat, audiències. Tot i que és només una idea ja hi ha possibles vies de col·laboració amb altres projectes de recerca en periodisme com Wikidiario.

Com podeu comprovar ja NO estic de vacances :-)