Escrit el 3 gen, 2010

Periodisme a Internet 2010

Com cada gener i durant un trimestre, em disposo a impartir l’assignatura de periodisme a Internet a la Universitat Pompeu Fabra.  Després d’un any, cal actualitzar-ho tot:  bibliografia, conceptes, recursos, habilitats sobre tecnologies que cal transmetre i, sobretot, triar bons exemples d’usos periodístics que mostrin les oportunitats professionals als alumnes. En aquest àmbit els manuals es construeixen a mesura que es discuteix la teoria i queden obsolets en pocs mesos. També és apassionant conéixer els i les estudiants i el seu bagatge sobre el periodisme i la xarxa. Començo recomanant dos vídeos “clàssics” dels efectes de la revolució de les TIC sobre l’ecosistema comunicatiu. Potser ja els coneixen o me’n suggereixen d’altres, doncs les classes a més de format Bologna intentaré que siguin 2.0. Espero trobar-los aviat al twitter, facebook, delicious…

2 Comentaris